Ταχύρρυθμο πρόγραμμα pizzaioli στη Θεσσαλονίκη! | MyPizza Project

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα pizzaioli στη Θεσσαλονίκη!

...

από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο | Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Τελευταία δεχόμαστε όλο και περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το ταχύρρυθμο πρόγραμμα Pizzaioli που κάνουμε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Cooking Workshop Consulting. Έτσι, σκεφτήκαμε πως ο καλύτερος τρόπος να τις απαντήσουμε είναι να κάνουμε μια αναλυτικότερη παρουσίαση του όλου προγράμματος!

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που το MyPizza Project επαναπροσδιόρισε την σπιτική pizza, ανεβάζοντας την επίπεδο. Η προσαρμογή λοιπόν αυτής της γνώσης και εμπειρίας σε επαγγελματικά standards, ήταν η λογική συνέχεια.

Έτσι, εκτός από τις προσαρμοσμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε σε επιχειρήσεις που θέλουν να προσθέσουν ή εξελίξουν την πίτσα στο κατάστημα τους, συνεργαστήκαμε με την Cooking Workshop Consulting.

Η συνεργασία αυτή ήρθε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η CWC έκανε ένα μεγάλο και καινοτόμο άνοιγμα στον κλάδο, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο χώρο διεξαγωγής σεμιναρίων και σπουδών πάνω σε μαγειρική & ζαχαροπλαστική στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Μετρώντας ήδη πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο και έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομίας εντός και εκτός Ελλάδος, η CWC έδωσε τη δέουσα σημασία στον εξοπλισμό, επιλέγοντας ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί!

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το πρόγραμμα Pizzaioli, βρίσκονται 3 φούρνοι πίτσας, ο καθένας διαφορετικός:

  • Ένας μεγαλοπρεπής Ιταλικός φούρνος Morello Forni, με δυνατότητα ανάπτυξής πολύ υψηλής θερμοκρασίας,
  • ένας σύγχρονος φούρνος με περιστρεφόμενη πλάκα που δουλεύει με υγραέριο, και
  • ένας κλασικός ηλεκτρικός φούρνος για σταθερά αποτελέσματα!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν ένα θεωρητικό υπόβαθρο που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν το «γιατί» ακολουθούμε συγκεκριμένη μεθοδολογία σε όλα τα στάδια παραγωγής. Οι διαφορετικές ιδιότητες που έχει το κάθε αλεύρι, ο ρόλος της μαγιάς, της ωρίμανσης και του χρόνου στη διαδικασία παρασκευής της ζύμης είναι μόνο κάποια από τα βασικά ζητήματα που αποκρυπτογραφούμε, εξηγώντας την σημασία του σε κάθε στάδιο.

Η CWC συνεργάζεται με κορυφαίους προμηθευτές πρώτων υλών, που εξειδικεύονται στα Ιταλικά προϊόντα και έτσι δίνει τη δυνατότητα τους σπουδαστές να έρθουν σε επαφή και να δουλέψουν με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.

Αφού λοιπόν έχουν εξοικειωθούν με τα παραπάνω, αρχίζει η πρακτική εξάσκηση! Κάθε σπουδαστής κατά τη διάρκεια του ταχύρρυθμου προγράμματος pizzaioli θα ζυμώσει ζύμες, θα μάθει να κόβει τη ζύμη σε μπάλες και στη συνέχεια θα αφιερώσει πολύ χρόνο στις τεχνικές ανοίγματος της ζύμης.

Μετά έρχεται η τέχνη του στολίσματος! Σάλτσα ντομάτας, τυρί, και κάθε λογής toppings συνδυάζονται δημιουργικά για να φτιάξουν πίτσες για όλα τα γούστα!

Για φινάλε μένει το ψήσιμο! Διαφορετικοί φούρνοι, με τον καθένα να δουλεύει σε διαφορετικές θερμοκρασίες και να ψήνει σε άλλους χρόνους με διαφορετικό αποτέλεσμα σε όρους υφής και γεύσης.

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε τις σωστές βάσεις ώστε να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στον κλάδο της πίτσας, το ταχύρρυθμο πρόγραμμα Pizzaioli αποτελεί μια κορυφαία επιλογή!

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν