Πικάντικη pizza με σαλάμι και μετσοβόνε | MyPizza Project

Πικάντικη pizza με σαλάμι και μετσοβόνε

...

από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο | Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σε κάθε παρέα υπάρχουν πάντα κάποιοι που τους αρέσουν τα καυτερά. Στη δική μου είμαστε λίγοι και για αυτό δεν φτιάχνουμε ποτέ πολύ καυτερή πίτσα, άλλα την κάνουμε αρκετά πικάντικη. Έχω διαπιστώσει ότι βάζοντας ένα καυτερό αλλαντικό όπως το σαλάμι ικανοποιούνται όλοι χωρίς να υπάρχει τσακωμός. Η ποικιλία από καυτερά ή πικάντικα σαλάμια που μπορείτε να βρείτε σε superμάρκετ και καταστήματα delicatessen είναι πραγματικά απίστευτη. Προσωπικά έχω δοκιμάσει αρκετά σαλάμια εισαγωγής, αλλά τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ συχνά ελληνικό σαλαμάκι αέρος με καυτερή πιπεριά.

Αρκετά σαλάμια, ειδικά τα πιο μεγάλα σε διάμετρο είναι αρκετά μαλακά, για αυτό προτιμώ αυτά που είναι μικρότερα και πιο σκληρά σε υφή ώστε να κάνουν ωραία αντίθεση σε κάθε μπουκιά. Τα προτιμώ επίσης γιατί μου αρέσει να έχει η πίτσα μου πολλές μικρές, λεπτοκομμένες φέτες σαλαμιού, ώστε να μοιράζονται πιο ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι.

Πρέπει πάντως να σας προειδοποιήσω ότι ενώ τα σαλαμάκια είναι ωραία και πικάντικα, είναι όλα αρκετά λιπαρά και κάνουν την πίτσα βαριά - άλλα της το συγχωρούμε λόγω γεύσης!

Για να να δώσουμε στην pizza μας ένα πιο "καπνιστό" άρωμα, προσθέτουμε μαζί με τη mozzarella λίγο καπνιστό τυρί τύπου μετσοβόνε. Τρίψτε το από πάνω και θα με θυμηθείτε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείτε τη συνταγή

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν