Μεταφέροντας την pizza από το MyPizza Peel στο MyPizza Slab | MyPizza Project

Μεταφέροντας την pizza από το MyPizza Peel στο MyPizza Slab

...

από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο | Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ενα από τα καινούργια πράγματα που θα πρέπει να μάθει ακόμα και κάποιος που έχει εμπειρία στο να κάνει πίτσα στο σπίτι, είναι η μεταφορά της δημιουργίας του στο φούρνο και ακριβέστερα πάνω στο MyPizza Slab. Έχοντας προθερμάνει το φούρνο μας και με το MyPizza Slab να καίει, πρέπει να προσέξουμε αρχικά να μην καούμε κατά τη μεταφορά και στη συνέχεια να μην χαλάσουμε την πίτσα μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή. Ίσως το βασικότερο που θα πρέπει να προσέξουμε πριν ακόμα συναρμολογήσουμε την πίτσα μας, και πριν ακουμπήσουμε την ανοιγμένη ζύμη μας στο MyPizza Peel, είναι να έχουμε ρίξει μπόλικο ψιλό σιμιγδάλι σε όλη του την επιφάνεια. Το σιμιγδάλι είναι αυτό που θα αποτρέψει τη ζύμη από το να κολλήσει στο φτυάρι μας και θα την κάνει να γλιστράει κατά τη μεταφορά της.

Πριν ξεκινήσουμε τη συναρμολόγηση της πίτσας μας πάνω στο MyPizza Peel θα πρέπει ο φούρνος μας να έχει προθερμανθεί επαρκώς και το MyPizza Slab να είναι έτοιμο για χρήση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί απο τη στιγμή που θα βάλουμε την σάλτσα μας πάνω στη ζύμη, αυτή θα αρχίσει να απορροφά υγρασία και μπορεί να κολλήσει στο φτυάρι, κάνοντας αδύνατη τη μεταφορά. Εάν κολλήσει η ζύμη κατά τη μεταφορά θα σκιστεί και μπορεί ακόμα και να καταστραφεί η πίτσα ολοσχερώς. Άρα το κόλπο είναι το σιμιγδάλι και η ταχύτητα της συναρμολόγησης και της μεταφοράς.

Μόλις τελειώσουμε τη συναρμολόγηση, πιάνουμε το MyPizza Peel με το ένα χέρι από το χερούλι του και κάνοντας κοφτές κινήσεις μπρος πίσω, επιβεβαιώνουμε ότι η πίτσα γλιστράει ωραία πάνω στο φτυάρι. Αφού η πίτσα μας είναι έτοιμη να μπει στο φούρνο, πρέπει με γρήγορες αλλά ταυτόχρονα απαλές κινήσεις να μεταφερθεί στο MyPizza Slab. Ο λόγος για αυτό, είναι διότι όσο περισσότερο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή, τόσο περισσότερη θερμότητα χάνεται με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία του. Με την πόρτα πια ανοιχτή, ακουμπάμε στιγμιαία το χείλος του MyPizza Peel στο πίσω μέρος του MyPizza Slab και διατηρώντας μία ελαφριά κλίση απομακρύνουμε σταδιακά το MyPizza Peel αφήνωντας την πίτσα να γλιστρίσει πάνω στο MyPizza Slab και κλείνουμε την πόρτα του φούρνου.

Κάποια επιπλέον πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το μέγεθος της πίτσας μας σε συνδυασμό με το σημείο στο οποίο πρωτοακουμπάμε την πίτσα στο MyPizza Slab. Άπαξ και δεν ακουμπήσει η πίτσα στην άκρη του, μπορεί κατά το τελείωμα της μεταφοράς μέρος της να κρέμεται εκτός MyPizza Slab με αποτέλεσμα να χαλάσει το σχήμα και η όψη της ψημένης πίτσας και πιθανότατα να λερωθεί ο φούρνος σας. Άρα, ξεκινήστε με μικρότερες πίτσες μέχρι να εξοικειωθείτε. Ακόμα, όπως επισημαίνουμε σε κάθε τεχνική ανοίγματος ζύμης, εάν υπάρχει τρύπα στη ζύμη από την άρχη της συναρμολόγησης προσπαθούμε να την μπαλώσουμε, τσεκάρωντας ότι το μπάλωμα δεν έχει κολλήσει στο φτυάρι, αλλά γλιστράει μαζί με την υπόλοιπη ζύμη. Ακολουθήστε της οδηγίες μας, διαβάστε τα Tips μας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και καλή επιτυχία! Η διαδικασία είναι απλούστερη στην πράξη, πιστέψτε με, μάρτυς μου το παρακάτω βίντεο!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ προσπαθήσετε να μετακινήσετε την πίτσα σας με τα χέρια όσο είναι πάνω στο MyPizza Slab, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εγκαύματος. ΜΗΝ βάζετε τα χέρια σας μέσα στο φούρνο για κανένα λόγο!
Video

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν