Εντυπώσεις από την συμμετοχή μας στο Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2016 | MyPizza Project

Εντυπώσεις από την συμμετοχή μας στο Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2016

...

από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο | Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Το τριήμερο 10-12 Ιουνίου το MyPizza Project έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε γαστρονομικό event συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ του Αθηνοράματος Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο στόχος του εγχειρήματος ήταν διπλός:

  • να παρουσιάσουμε πόσο απλό είναι να φτιάχνει κανείς μόνος του πίτσα επαγγελματικού επιπέδου και
  • να δείξουμε μπροστά σε ζωντανό κοινό το απίστευτο ψήσιμο πίτσας που επιτυγχάνει το MyPizza Slab (δηλαδή καψαλισμένος & τραγανός πάτος και αφράτο γείσο μέσα σε 4 μόλις λεπτά).

Από την πρώτη μέρα, ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περίπτερό μας (μάλλον βοήθησε ότι μοιράζαμε δωρεάν κομμάτια pizza!). Ούτε λίγο είτε πολύ, σε αυτές τις 2,5 μέρες του φεστιβάλ φτιάξαμε 250 πίτσες (χρησιμοποιώντας τη συνταγή για ζύμη rustic), τις οποίες γεύτηκαν πάνω από 3.500 άτομα!

Ο κόσμος που γνώριζε για το εγχείρημα του MyPizza Project μελετούσε με ιδιαίτερη προσοχή την "ανατομία" του κομματιού που δοκίμαζε, θέλοντας να διαπιστώσει αν πράγματι η pizza ήταν "επαγγελματικού επιπέδου". Κρίνοντας από τις αντιδράσεις, νομίζω ότι βγήκαμε ασπροπρόσωποι! :)

Κάποιοι που δε μας ήξεραν, μας ρωτούσαν σε ποια περιοχή βρίσκεται η πιτσαρία μας (!) και μας κοιτούσαν δύσπιστα όταν τους εξηγούσαμε πως μπορούσαν να φτιάξουν μόνοι τους την pizza που έτρωγαν!

Ήταν η πρώτη φορά που όλη η ομάδα του MyPizza Project συνειδητοποίησε ιδίοις όμμασι πόσο μεγάλο ενθουσιασμό προκαλεί στον μέσο καταναλωτή το γεγονός ότι μπορεί να φτιάξει μόνος του μια τόσο ποιοτική εκδοχή ενός αγαπημένου του φαγητού!

Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τη σπιτική pizza αρχικά έδειχνε να θεωρεί ότι ο λόγος που η πίτσα μας έβγαινε τόσο καλή δεν είχε να κάνει με το ψήσιμο, αλλά με κάποιο "κόλπο" ή μυστικό συστατικό της ζύμης το οποίο δεν τους λέγαμε!

Την παρουσία πολλών εξαιρετικών παραγωγών στο φεστιβάλ δεν την αφήσαμε να πάει χαμένη και έτσι πειραματιστήκαμε "ιδιαίτερα" υλικά για pizza, όπως το εκπληκτικό βιολογικό απάκι από το κτήμα Βαβουράκη στη Λαμπινή Ρεθύμνου και την πικάντική καπνιστή αντζούγια από την Stella Mare (Μαραθόπολη Μεσσηνίας).

Τη δεύτερη μέρα, στο πλαίσιο των σεμιναρίων του φεστιβάλ, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα ανοιχτό μάθημα πίτσας για αρχάριους, το οποίο περιελάμβανε ένα live-demo με όλα τα απαίτητα βήματα: Από το πως ζυμώνουμε σωστά μέχρι το πώς μπορούμε να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο στο φούρνο του σπιτιού μας. Αν κρίνουμε από τις ερωτήσεις που δεχθήκαμε, ο κόσμος που παραβρέθηκε φάνηκε να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον!

Συνοψίζοντας, θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη μεγάλη μας χαρά για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε αυτό το τόσο διευρυμένο κοινό στο MyPizza Project. Τα συγχαρητήρια και τα κολακευτικά σχόλια τόσο για γευστικό αποτέλεσμα, όσο και για την όλη προσπάθεια του MyPizza Project να διαδώσει την ποιοτική σπιτική πίτσα, μας γέμισε ενέργεια για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Σας ευχαριστούμε!

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν