Πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, σε 3 ώρες!

Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στο ζεστό, μοσχομυριστό, φρεσκοψημμένο ψωμί με τραγανή κόρα!

Θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί, όταν πήγαινα στον φούρνο της γειτονιάς και τύχαινε να πετύχω ζεστό καρβέλι, μετά βίας κατάφερνα να φάω μόνο το μισό μέχρι να το πάω σπίτι!

Αυτό βέβαια συνέβαινε αρκετά χρόνια πριν, όταν οι φούρνοι έβγαζαν ακόμα «πραγματικό ψωμί». Σήμερα δυστυχώς η πλειονότητα των φούρνων χρησιμοποιεί έτοιμα μείγματα άλευρων με βελτιωτικά, για να μπορέσουν να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος παραγωγής τους.

Ίσως αυτή να ήταν και η αφορμή για κάποιους μερακλήδες της οικιακής κουζίνας (κυρίως χρυσοχέρες μαμάδες) για να καταπιαστούν με το σπιτικό ψωμί. Η αλήθεια είναι ότι το να τρως ζεστό ψωμάκι από τα χεράκια σου αφού πρώτα έχει μοσχομυρίσει όλο το σπίτι, είναι κάτι το απερίγραπτο!

Το να φτιάξει όμως κάποιος ψωμί στο σπίτι θέλει ψάξιμο, εμπειρία και ανάλογο εξοπλισμό, καθώς τα μυστικά της επιτυχίας έχουν να κάνουν κυρίως με τη σωστή ωρίμανση της ζύμης/προζυμιού αλλά και το σωστό ψήσιμο.

Ψωμί στο MyPizza Slab!

Την ιδέα της παρασκευής ψωμιού πάνω στο MyPizza Slab μου την έδωσε για πρώτη φορά η Ελένη Ψυχούλη, όταν έγραψε για το MyPizza Project στο pirouni.gr. Παραδόξως, ενώ έχω πειραματιστεί και έχω φτιάξει άπειρες πίτσες, η αλήθεια είναι ότι είχα να φτιάξω ψωμί από τα χρόνια που φοιτούσα στη σχολή.

Παρότι λοιπόν δεν είμαι ούτε κατά διάνοια ειδικός του ψωμιού, νομίζω ότι παρακάτω συνταγή είναι πραγματικά μοναδική! Απευθύνεται σε όλους όσους δε θέλουν να περιμένουν ατελείωτες ώρες για να φουσκώσει η ζύμη, αλλά και σε όσους απλά βαριούνται να ζυμώσουν!

Θα έχετε φανταστικό ψωμάκι σε συνολικά 3 ώρες, ενώ δεν θα χρειαστεί καν να ζυμώσετε! Αρκεί ένα απλό ανακάτεμα!

Το γεγονός ότι η ζύμη ψήνεται πάνω στο MyPizza Slab εγγυάται ξεροψημμένη κόρα τόσο από κάτω (λόγω του μαντεμιού που έχει πυρώσει), όσο και από πάνω (λόγω της απευθείας έκθεσης στον θερμό αέρα).

Δικαιολογίες τέλος λοιπόν! Αυτό το ψωμί αξίζει να το δοκιμάσετε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείτε τη συνταγή

Κοινοποιήστε αυτό το post