Βρείτε την καλύτερη θέση για το MyPizza Slab στο δικό σας φούρνο | MyPizza Project
NEO! Έως 19kg μόνο €4,90 Αθήνα | €6,90 Επαρχία! NEO! ΕΩΣ 19kg ΜΟΝΟ €4,90 ΑΘΗΝΑ | €6,90 ΕΠΑΡΧΙΑ! NEO! 📦 ΕΩΣ 19kg ΜΟΝΟ €4,90 ΑΘΗΝΑ | €6,90 ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩ BOX NOW!

Βρείτε την καλύτερη θέση για το MyPizza Slab στο δικό σας φούρνο

...

από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο | Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ολοι μας γνωρίζουμε πως κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά! Σε γενικές γραμμές αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού όταν εκτελούμε συνταγές που η ακρίβεια στο ψήσιμο δεν είναι καταλυτική, οδηγούμαστε και πάλι σε άρτιο αποτέλεσμα.

Φτιάχνοντας όμως πίτσα στο σπίτι και δεδομένου ότι θέλουμε να ξεπεράσουμε την "περιορισμένη" ικανότητα ενός οικιακού φούρνου η σημασία του να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες του δικού μας φούρνου στο έπακρο είναι τεράστια! Στις πρώτες δοκιμές του MyPizza Slab, χρησιμοποιήσαμε διαφορετικούς φούρνους προκειμένου να είμαστε σε θέση να δώσουμε συμβουλές για κάθε φουρνο, ανεξαρτήτως αποδόσης.

Η αρχή είναι απλή:

Η θερμότητα στην οποία εκτίθεται η πίτσα μας από πάνω και από κάτω πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή και όσο το δυνατόν ισόποση.

Με αυτόν τον τρόπο η pizza μας θα πάρει το χρώμα που επιθυμούμε και απο τις δύο πλευρές. Άρα, με το φούρνο ρυθμισμένο στη μέγιστη θερμοκρασία, αυτό που μένει να ρυθμίσουμε είναι σε ποια σχάρα θα βάλουμε το MyPizza Slab μας. Μετά από πολλές δοκιμές και με τη βοήθεια του MyPizza Thermometer, διαπιστώσαμε πως η θέση με το καλύτερο αποτέλεσμα στους περισσότερους φούρνους ήταν η μία θέση κάτω από την πιο ψηλή. Αυτή είναι η θέση που προτείνουμε σε κάθε επίδοξο pizzaiolo να βάλει το MyPizza Slab του και να αρχίσει να κάνει τις δοκιμές του.

Σε περίπτωση που η pizza ξεπερνά κατά πολύ τους προτεινόμενους χρόνους ψησίματος, ή δεν πετυχαίνουμε ομοιόμορφο ψήσιμο από πάνω και από κάτω ή ακόμα και χρησιμοποιώντας το MyPizza Thermometer, οι μετρήσεις της θερμοκρασίας είναι χαμηλές, τότε πρέπει να αλλάξουμε το ύψος της σχάρας. Χρησιμοποιώντας την πάνω-πάνω σχάρα, το MyPizza Slab θα αναπτύξει μεγαλύτερη θερμοκρασία δίνοντας πιο έντονο χρώμα από κάτω, ενώ η μικρότερη απόσταση από την πάνω αντίσταση θα φροντίσει το ροδοκοκκίνισμα του πάνω μέρους της πίτσας.

Ανεξάρτητα πάντως από το ύψος της σχάρας, να θυμάστε ότι ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο η μεγιστοποίηση της θερμοκρασίας του MyPizza Slab. Η εμπειρία μας έδειξε ότι οι 380°C είναι εφικτοί σε πολλούς φούρνους, αλλά λίγοι μπορούν να βγάλουν ομοιόμορφα ψημένη pizza, κυρίως λόγω της σημαντικά χαμηλότερης θερμοκρασίας του αέρα και πάνω αντίστασης.

Κατά τη γνώμη μας, η ιδανική θερμοκρασία του MyPizza Slab για ομοιόρφο ψήσιμο πίτσας, χωρίς απρόοπτα, είναι περίπου οι 320°C.
Η μέθοδος του Grill

Σε περίπτωση που ο φούρνος σας είναι πολύ παλιός και δεν καταφέρνει να αποδώσει καλά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι, αφού έχετε προθερμάνει το MyPizza Slab στην πιο πάνω σχάρα, να επιστρατεύσετε τη βοήθεια του grill. Αφού έχει σβήσει το λαμπάκι του φούρνου, ανάψτε το grill και μεταφέρτε την πίτσα σας στο φούρνο, βάζοντας ένα ξύλινο κουτάλι στην πόρτα ούτως ώστε να μην κλείνει τελείως. Αυτό θα αποτρέψει το λαμπάκι του grill να σβήσει, επιτρέποντας την αντίστασή του να δουλεύει διαρκώς όσο η πίτσα μας είναι στο φούρνο. Μόλις βγάλουμε την πίτσα επαναφέρουμε τη ρύθμιση των αντιστάσεων και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την επόμενη πίτσα.

Παραπάνω διαδικασίες μπορεί να σας μοιάζουν λίγο πολύπλοκές άλλα δεν είναι και σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον όποιο κόπο. Μόλις βρείτε τα κόλπα του δικού σας φούρνου θα μπορείτε να απολαμβάνετε την πίτσα σας ψημένη με τον τρόπο της αρεσκείας σας κάθε φορά!

Για να απλοποιήσετε την όλη διαδικασία μπορείτε να βρείτε στο eSHOP μας το MyPizza Thermometer που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο setup για το δικό σας φούρνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ προσπαθήσετε να μεταφέρετε το MyPizza Slab σε άλλη σχάρα όσο είναι ακόμα ζεστό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εγκαύματος ακόμα και αν χρησιμοποιείτε γάντια κλπ. Αφήστε το να κρυώσει πρώτα καλά και μετά επιχειρήστε το οτιδήποτε.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν