Ζύμη για αυθεντική ναπολιτάνικη pizza

Κατά τους ειδικούς η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα είναι η απόλυτη πίτσα και προϋποθέτει το αυθεντικό αλεύρι Caputo tipo-00. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι δεν έχει λάδι ή ζάχαρη και ως αποτέλεσμα η ψημένη ζύμη δεν παίρνει τόσο έντονο χρώμα όσο άλλες, ενώ η υφή παραμένει ιδιαίτερα μαλακή, ανάλαφρη και αφράτη. Όταν ψήνεται σε επαγγελματικό ξυλόφουρνο, ο pizzaiolo της δίνει το καψαλισμένο της χρώμα σηκώνοντάς την με το φτυάρι ψηλά μέσα στο θόλο για μερικά δευτερόλεπτα. Για να πάρει χρώμα στον οικιακό φούρνο ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε το MyPizza Slab στην ψηλότερη θέση του φούρνου ώστε να είναι πολύ κοντά στην πάνω αντίσταση.

Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει pizza στο σπίτι σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με την ζύμη για rustic pizza η οποία δίνει μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα σε οικιακό φούρνο!

Εκτέλεση

Tip! Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε κάδο mixer με το εξάρτημα της ζύμης (γάντζος). Μόλις η ζύμη βγει από τον κάδο καλό θα ήταν να τη ζυμώσουμε και λίγο με το χέρι για να βεβαιωθούμε πως είναι έτοιμη.

Κοινοποιήστε αυτή τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές