Πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, σε 3 ώρες!

Αν το να απολαμβάνει κάποιος ξεροψημμένο, λαχταριστό ζεστό ψωμί αφού πρώτα έχει μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας φαντάζει ανέφικτο, τότε η συνταγή αυτή είναι για εσάς! Αποτελεί την απόλυτη απομυθοποίηση της δυσκολίας παρασκευής ψωμιού στο σπίτι αφού:
  • δε λερώνουμε καν τα χέρια μας, μιάς και δεν χρειάζεται ζύμωμα αλλά μόνο ανακάτεμα 4 υλικών (!),
  • η ετοιμασία της ζύμης απαιτεί το πολύ 10 λεπτά,
  • το ψωμί μας είναι έτοιμο σε (συνολικά) μόλις 3 ώρες!

Εκτέλεση

Tip! Αν έχετε δυσκολία να βρείτε ένα ζεστό σημείο για να φουσκώσει η ζύμη, μπορείτε να ανάψετε το φώς του φούρνου και να τη βάλετε να φουσκώσει μέσα εκεί.
Tip! Εάν έχετε ξυράφι για ψωμιά ή κάποια λεπίδα μπορείτε να χαράξετε την επιφάνεια του ψωμιού σε σχέδιο της αρεσκείας σας μετά το δέυτερο φούσκωμα, πριν το ψήσιμο. Έτσι θα του δώσετε μια άλλη, πιο ιδιαίτερη όψη.
Tip! Εάν σας αρέσουν ψωμιά με σπόρια απο πάνω, στο βήμα 5 άντι για αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρια της αρεσκείας σας για να βοηθήσουν να ξεκολλήσει η ζύμη και να ενισχύσουν τη γεύση και την όψη του .

Κοινοποιήστε αυτή τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές

  • Αθανάσιος Μιχαηλίδης, Θεσσαλονίκη
    5.00 στα 5

    Σαν λάτρης της αυθεντικής ιταλικής πίτσας μόνο καλά λόγια θα είχα για το MyPizza Slab. Καιρό πειραματιζόμουν και εγώ για να μπορέσω να έχω μια πίτσα εστιατοριακού αποτελέσματος στο σπίτι μου ώσπου είδα τον Γιώργο στην τηλεόραση του Σκαι και απλά μαγεύτηκα. Η πίτσα αυτή είναι ίδια με αυτήν που έφαγα στην Ιταλία και σίγουρα με την rustic συνταγή του Γιώργου είναι καλύτερη μπορώ να πω. Πλέον δεν μου αρέσει καμία άλλη πίτσα !!! Ευχαριστώ το MY PIZZA PROJECT και μακάρι αν και από Θεσσαλονίκη να καταφέρω να παρακολουθήσω το απόλυτο νομίζω μάθημα για την pizza από τον δάσκαλο Γιώργο !!!
    Διαβάστε άλλες 120 αξιολογήσεις του MyPizza Slab