Λαχταριστό calzone με σοκολάτα και πραλίνα! | MyPizza Project

Λαχταριστό calzone με σοκολάτα και πραλίνα!

...

από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο | Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Μετά από απαίτηση πολλών κατόχων του MyPizza Slab αλλά και επισκεπτών του site, σας παρουσιάζουμε την εκδοχή μας για μια γλυκιά pizza με σοκολάτα & πραλίνα! Για την ακρίβεια δεν θα φτιάξουμε pizza, αλλά calzone. Η ζύμη δεν έχει κάποια διαφορά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια προτιμάτε.

Η διαφορά της πίτσα και του calzone είναι ότι η πίτσα είναι ανοιχτή από πάνω, ενώ το calzone είναι σκεπαστό, συνήθως διπλώνοντας στη μέση μία ανοιγμένη ζύμη πίτσας.

Γιατί όμως να σκεπάσουμε μία πίτσα; Οι λόγοι είναι δύο.

Ο πρώτος είναι γευστικός. Μία σκεπασμένη pizza έχει μεγαλύτερη αναλογία ζύμης/υλικών ανά μπουκιά, που για κάποιους γευστικούς συνδυασμούς είναι προτιμότερη.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο που ψήνονται τα υλικά της πίτσας μας. Όταν τα υλικά είναι σκεπασμένα με τη ζύμη προστατεύονται από την απευθείας έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αυτό τα αποτρέπει να ξεραθούν ή να καούν. Ειδικά στις περιπτώσεις που τα υλικά μας έχουν υγρασία, αυτά βράζουν, δένουν καλύτερα και παραμένουν ιδιαίτερα ζουμερά.

Στην περίπτωση της σοκολάτας, προτιμώ να φτιάχνω calzone για να αποτρέψω τη σοκολάτα από το να καεί.

Παρότι η προφανής επιλογή για την γέμιση είναι η χρήση έτοιμης πραλίνας του εμπορίου, μιας και ασχολούμαι επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική σκέφτηκα να σας δείξω πώς μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια εύκολη και κρεμώδη ganache από πραγματική σοκολάτα.

Συμπληρωματικά μπορείτε να προσθέσετε ως γέμιση ή γαρνιτούρα φρούτα όπως φράουλες και μπανάνες, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Αφήστε λοιπόν χώρο στο στομάχι και κλείστε το pizza night με τον πιο λαχταριστό και γλυκό τρόπο!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείτε τη συνταγή

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν