Ζύμη για αυθεντική ναπολιτάνικη pizza

Κατά τους ειδικούς η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα είναι η απόλυτη πίτσα και προϋποθέτει το αυθεντικό αλεύρι Caputo tipo-00. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι δεν έχει λάδι ή ζάχαρη και ως αποτέλεσμα η ψημένη ζύμη δεν παίρνει τόσο έντονο χρώμα όσο άλλες, ενώ η υφή παραμένει ιδιαίτερα μαλακή, ανάλαφρη και αφράτη. Όταν ψήνεται σε επαγγελματικό ξυλόφουρνο, ο pizzaiolo της δίνει το καψαλισμένο της χρώμα σηκώνοντάς την με το φτυάρι ψηλά μέσα στο θόλο για μερικά δευτερόλεπτα. Για να πάρει χρώμα στον οικιακό φούρνο ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε το MyPizza Slab στην ψηλότερη θέση του φούρνου ώστε να είναι πολύ κοντά στην πάνω αντίσταση.

Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει pizza στο σπίτι σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με την ζύμη για rustic pizza η οποία δίνει μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα σε οικιακό φούρνο!

Εκτέλεση

Tip! Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε κάδο mixer με το εξάρτημα της ζύμης (γάντζος). Μόλις η ζύμη βγει από τον κάδο καλό θα ήταν να τη ζυμώσουμε και λίγο με το χέρι για να βεβαιωθούμε πως είναι έτοιμη.

Κοινοποιήστε αυτή τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές

  • Ναταλία Κ., Ζάκυνθος
    5.00 στα 5

    Ως κάτοχοι του my pizza slab για περισσότερο από ένα χρόνο το συστήνουμε ανεπιφύλακτα ως ένα προϊόν value for money. Απο την αρχή διαπιστώσαμε με μεγαλή έκπληξη ότι πραγματικά μπορούμε και στο σπίτι να πετύχουμε την τέλεια πίτσα, καθώς τα παιδιά δεν κρύβουν κανένα μυστικό επιτυχίας. Φανατικοί πελάτες μας όλοι οι φίλοι μας, που απολαμβάνουν βραδιές σπιτικής πίτσας με επαγγελματικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον δημιουργό και αναμένουμε νέες ιδέες. Φυσικά να μην ξεχάσουμε ότι όλα άρχισαν λόγω του cucina caruso που μας ενέπνευσε να το αγοράσουμε.
    Διαβάστε άλλες 115 αξιολογήσεις του MyPizza Slab